Fullt

Grunnkurs i tannmedisin, hund og katt

29.november - 01.desember
Påmeldingsfrist
31.oktober 2024

Kurset er beregnet for veterinærer som ikke har så mye erfaring med behandling av munnhule utover tannsteinfjerning. Kurset gir en grunnleggende innføring i diagnostisering og behandling av de vanligste munnhulerelaterte lidelser hos hund og katt, med tanke på en klinisk hverdag. Du skal etter kurset kunne diagnostisere de vanligste lidelser, vurdere hva du selv behandler og hva du bør henvise videre, og kunne begynne egen kompetanseoppbygging i praktisk arbeid. Målsetning for kurset er at du skal kunne både diagnostisere og behandle tannpasienter på mandag etter kurset på en måte du ikke kan torsdag før kurset. NB! 3 dagers kurs.

  • Grunnleggende kjeve-, og munnhule-, tann-anatomi, fysiologi, patofysiologi og immunologi hos hund og katt. Basisgjennomgang av utvikling av kjeve og tenner.
  • Prinsipper for undersøkelse av munnhule, og hva som er viktig å sjekke, og når.
  • Gjennomgang av de vanligste tann- og kjevelidelser: Retensjon av melketenner, tannstein med supra- og subgingival utvikling, gingivitt, periodontitt, frakturer, rotabscesser, horisontale og vertikale beintap, infeksjoner, fremmedlegemer, kjevecyster, feilstillinger og immunmedierte lidelser.
  • Teknikker for fjerning av tannstein. Hva som kan gjøres av veterinæren, hva som kan gjøres av dyre(tann)pleieren. Viktige prinsipper og fallgruber om scalingteknikker og oppfølging.
  • Grunnleggende teknikker for røntgen-fotografering av tenner og kjeve ved bruk av vanlig røntgen og dental røntgen, og forståelse av digitalt utstyr. Praktiske øvelser på standardiserte posisjoneringer og projeksjoner.
  • Basisgjennomgang av avlesning av tann- og kjevebilder.
  • Gjennomgang av utstyrstyper, og vedlikehold av disse.
  • Grunnleggende gjennomgang av ekstraksjon av tenner, lukket og åpen teknikk i teori og praksis. Hver tann har sine utfordringer, både skademessig, og behandlingsmessig. Gjennomgang av ekstraksjon av insisiver, hjørnetenner, premolarer og molarer. Praktiske øvelser for hver tanngruppe. Trening på å legge tannkjøttflapper og resuturere disse.
  • Refleksjoner og filosoferinger over mangt og meget om vårt fantastiske yrke, og livet for øvrig.
29.11.24 - 01.12.24
Kl. 09:00 - 17:00
Norsk
12.500,-

JFA Kurssenter har adresse Nesmoveien 10, 3514 Hønefoss. Se kart.

Prisen inkluderer kursavgift, kursmateriell, lunsj fredag, lørdag og søndag, kaffe, te, kaker, frukt og mineralvann i alle pauser.

Festmiddagen på hotellet etter første kursdag faktureres ikke, da dette er en gave fra oss til kursdeltakeren.

Det kommer et tillegg på kr. 645,- for middag andre kursdag.

Det er anledning til å søke Dyreidentitet om økonomisk støtte til kurset.

Ta kontakt vedr. spørsmål
Merete Hansen Kurskoordinator
Telefon:
45 23 81 02 61314949
E-post:
merete@jfa.no

Forelesere

Geir Erik Berge

Geir Erik Berge

Spesialist i smådyrsykdommer

Utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole 1981. Han var blant de første i Norge som ble offentlig autorisert spesialist i smådyrsykdommer, hund og katt.

Se Geir Erik Berge sin CV

Geir Erik Berge har arbeidet ved Norges Veterinærhøgskole, Groruddalen Dyreklinikk, firma Jan F. Andersen A/S, Lifeline AS, Lifeline Care AS, startet og driver Nordberg Dyreklinikk, Oslo.

Deltatt på 85 nasjonale og internasjonale fagkonferanser og etterutdannelseskurs.

Spesielle faglige interesser:

  • Tann/munnhulemedisin/kjevekirurgi, klinisk ernæring, utvikling av nye konsepter.
  • Kirurgi.

Geir Erik Berge har arbeidet med tannmedisin siden starten av 1990-tallet, og deltatt på en rekke etterutdannelseskurs innen området. Han har avholdt en lang rekke kurs og forelesningsserier både nasjonalt og internasjonalt for dyrleger, farmasøyter, helsesøstre og jordmødre. Geir Erik Berge har i en årrekke holdt etterutdannelseskurs i tannmedisin på Jan F. Andersen A/S sitt kurssenter. Han har også vært fast radiodyrlege for NRK P1/Nitimen i 10 år, og skrevet i veterinærspalter for ukeblader i en årrekke.  Geir Erik Berge har oversatt og bearbeidet en rekke bøker om dyr til norsk, og utgitt egen bok om det å være dyrlege.

Meld deg på kurset

1Deltaker
2Kurstilbud
3Faktura