Fullt

Grunnkurs i tannmedisin, hund/katt for veterinærer med Geir Erik Berge

29.oktober - 31.oktober
Påmeldingsfrist
15.oktober 2021

For veterinærer som ikke har noen erfaring med behandling av munnhule utover tannsteinfjerning. En grunnleggende innføring i diagnostisering og behandling av de vanligste munnhulerelaterte lidelser hos hund og katt, med tanke på en klinisk hverdag. Passer også for dyrepleiere og studenter med spesiell interesse for tannhelse. Du skal etter kurset kunne diagnostisere de vanligste lidelser, vurdere hva du selv behandler og hva du bør henvise videre, og kunne begynne egen kompetanseoppbygging i praktisk arbeid. NB! 3 dagers kurs.

  • Grunnleggende kjeve-, og munnhule- og tann-anatomi, fysiologi, patofysiologi og immunologi hos hund og katt. Basisgjennomgang av utvikling av kjeve og tenner.
  • Prinsipper for undersøkelse av munnhule.
  • Gjennomgang av de vanligste tann- og kjevelidelser.
  • Grunnleggende teknikker for røntgen-fotografering av tenner og kjeve ved bruk av analogt og digitalt utstyr.
  • Basisgjennomgang av avlesning av tann- og kjevebilder.
  • Grunnleggende gjennomgang av ekstraksjon av tenner, lukket og åpen teknikk i teori og praksis.
  • Teknikker for fjerning av tannstein.
29.10.21 - 31.10.21
Kl. 09:00 - 17:00
Norsk
11.500,-

Prisen inkluderer kursavgift, kursmateriell, lunsj fredag, lørdag og søndag, kaffe, te, kaker, frukt og mineralvann i alle pauser. Festmiddagen på hotellet etter første kursdag faktureres ikke, da dette er en gave fra oss til kursdeltakeren.

Det kommer et tillegg på kr. 500,- for middag andre kursdag.

Det er anledning til å søke Dyreidentitet om økonomisk støtte til kurset.

 

Ta kontakt vedr. spørsmål
Merete Hansen Kurskoordinator
Telefon:
45 23 81 02 61314949
E-post:
merete@jfa.no

Forelesere

Geir Erik Berge

Geir Erik Berge

Spesialist i smådyrsykdommer

Utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole 1981. Han var blant de første i Norge som ble offentlig autorisert spesialist i smådyrsykdommer, hund og katt.

Se Geir Erik Berge sin CV

Geir Erik Berge har arbeidet ved Norges Veterinærhøgskole, Groruddalen Dyreklinikk, firma Jan F. Andersen A/S, Lifeline AS, Lifeline Care AS, startet og driver Nordberg Dyreklinikk, Oslo.

Deltatt på 85 nasjonale og internasjonale fagkonferanser og etterutdannelseskurs.

Spesielle faglige interesser:

  • Tann/munnhulemedisin/kjevekirurgi, klinisk ernæring, utvikling av nye konsepter.
  • Kirurgi.

Geir Erik Berge har arbeidet med tannmedisin siden starten av 1990-tallet, og deltatt på en rekke etterutdannelseskurs innen området. Han har avholdt en lang rekke kurs og forelesningsserier både nasjonalt og internasjonalt for dyrleger, farmasøyter, helsesøstre og jordmødre. Geir Erik Berge har i en årrekke holdt etterutdannelseskurs i tannmedisin på Jan F. Andersen A/S sitt kurssenter. Han har også vært fast radiodyrlege for NRK P1/Nitimen i 10 år, og skrevet i veterinærspalter for ukeblader i en årrekke.  Geir Erik Berge har oversatt og bearbeidet en rekke bøker om dyr til norsk, og utgitt egen bok om det å være dyrlege.

Meld deg på kurset

1Deltaker
2Kurstilbud
3Faktura